Specialpass, föreläsningar, workshops

Gravidyoga - Khalsa way

Ett helhetskoncept med yoga, meditation och samtal, gemenskap – där du som är gravid är i konstant fokus under din graviditet, förberedelse inför förlossning mentalt och fysiskt samt att du har redskapen till lugn och ro efter födelsen för dig och din familj. Khalsa Way gravidyoga har ett helhetstänk för graviditet, förlossning och de viktiga 40 dagarna efter födelsen. Helt fantastiskt och fullständigt naturligt att få vara lugn, stark och bestämma över sin egen kropp, hur man vill föda och möjligheten att uppleva trygghet i sig själv. Kathleen visar! Tanken är också att kursen kommer att innehålla extra träffar för mer information utifrån önskemål från de som anmäler sig. Din partner eller nära engagerad vän ska kunna komma med vid passande tillfälle. Längre fram efter förlossning ordnas också mamma/barn-yoga. Det blir alltså ett helhetsperspektiv med före, under graviditet och efter samt med dina nära och kära.

Mamma-barnyoga

Efter förlossning när du känner dig redo, du kan ha varit på efterkontroll, träffas vi för att i lugn takt hitta tillbaka till och stärka dina väl utnyttjade muskler speciellt i bäckenbotten, mage, rygg, nacke och axlar. Du får en stund för dig själv där bebis är med och får ta del av din balanserade energi. Inga förkunskaper krävs. Allt sker på din och bebis villkor! Rörelser, positioner, vila med mjuka och stilla gongvibrationer, avslutande stärkande meditation.

Familjeyoga

Vi yogar tillsammans på ett lekfullt, avslappnat och prestigelöst sätt. Yogans grunder finns med under passet att ta emot och lära sig. Krävs inga förkunskaper, allt sker på dina villkor. Passa på att njut gemenskap över åldersgränser på ett roligt och hälsosamt sätt! Gott om plats på vårt center vid Göta kanal. Varmt välkommen!

Yoga med eteriska oljor

Eteriska oljor i fokus med inledande chakrayoga, vilket är lika med Kundaliniyoga. Oljorna kommer att ge extra balans och fokus och efter det så informeras om Young Livings eteriska oljor och hur man också kan använda dem i sin vardag.

250 kr/gång – 2 timmar

Yoga in English

As we are international certified Kundaliniyoga- and meditation teachers we are able to have classes in English! So if you like to or need to have your yoga class in English you are so welcome to let us know and come to our Kundalini Yoga Center!

150 SEK/person or 300 SEK/person for the first three yoga classes

Kundalini-mini

Ett yogapass på 30 minuter där du får en full upplevelse, känsla av vad kundaliniyoga är för något och möjligheten på kort tid att ta del av ett totalt koncept får hälsa, fysisk och psykisk styrka samtidigt som du under dessa minuter får balans i kropp och sinne! Ett sätt att prova på kundalini eller om du känner att din tid inte räcker för längre pass ändå få till dig ökad ro och balanserad energi.

75 kr/person, 1/2 gång på ordinarie klippkort, 3-kort för 3 ggr á 200 kr 

Yoga duett

Upplev energin och kraften av att göra yoga tillsammans med din vän, partner eller den du vill göra yoga tillsammans med. Att göra yogapass och meditation med en utvald person ger dig en ny dimension och insikt om dig själv men också en tydlig lärdom om kommunikation, vänskap och känsla relationen.

150 kr/person eller klippkort.

IntensivYoga

Kundaliniyoga och meditation när du vill utmana dig själv mer! Som alltid känner du in din dagsform, din kropp och ditt sinne när du utför positioner/rörelser/andningsövningar och mantran. Ett tillfälle att uppleva extra dynamik och din fysiska/psykiska styrka.

150 kr/person eller klippkort.

Fullmånes/Nymånes-Yoga

När vi yogar vid fullmåne/nymåne är kraften i det du gör extra stark! Möjlighet att höja sin medvetenhetsgrad i livet och tillvaron ökar vid detta tillfälle. Balansen mellan måne-MA, som representerar yin-den feminina kraften och sol-RA, som representerar yang-den maskulina kraften är i perfekt kommunikation med varandra. Naturen talar till oss.

250 kr/gång – 2 timmar

Solståndsyoga

Fira solståndsyoga med oss under året! Du upplever årets växlingar genom härligt balanserande kundaliniyoga. Under två timmar yogar vi, mediterar, balanserar vår andning och sjunger! 

250 kr/gång – 2 timmar

 

Olika teman

Ayurvedisk matlagning-AyurvediskYogisk diet/Ayurveda-Yoga i samklang/Yoga vid beroendetillstånd/Mandala-Mala

Med yoga och meditation samt fördjupande information och vid vissa tillfällen kost-perspektiv samt mat att förtära och/eller tillaga gemensamt – får du möjlighet att fokusera på ett särskilt utvalt område. Du upplever och utvecklar vidare din egen yogapraktik, livsstil och hälsa. Kundaliniyogans komplexitet är ett reellt redskap för personlighetsutveckling där förhållningssätt och hur vi hanterar både det egna jaget men också vår omgivning ger perspektiv på inre och yttre verklighet. Tillåt dig att nå dig själv! I samklang med Ayurveda uppnår du dessutom en total helhet även på medicinsk nivå.

250 kr/gång + eventuellt material – 2 timmar

 

Shankaprakshalana kriya - Yogisk inre rening

Nytt tillfälle kommer!
Du är varmt välkommen att delta och uppleva en underbar process där du blir renad i ditt inre och gör en kraftfull, utvecklande resa för din kropp och ditt sinne! Läs mer information här shankaprakshalana2018.pdf

1200 kr, inkl fruktmåltid (Ledare: Hannah Gruffman) – anmälan: 

AQUARIAN SADHANA

Sadhana är något man väljer att göra regelbundet för att rena sinnet och hålla kontakt med sin inre kärna. Sadhana utförs helst på morgonen under de så kallade nektartimmarna. Mellan klockan fyra och sju på morgonen är allt tyst och stilla och effekten av yoga och meditation är då optimal.

Vi gör ett yogapass och en längre mantrameditation (62 minuter). Yogan rekommenderar att utföra Sadhana under 2,5 timme, men även kortare tid för din Sadhana har god effekt. Att det blir en fast rutin är det viktigaste. Ett regelbundet utövande av Sadhana – trots frestelsen att låta bli – innebär att Du växer i viljekraft, självtillit och i förmågan att vara närvarande. Om du utför denna yogiska morgonritual kommer du att känna dig STARK och TILLFREDS med dig själv.

Förberedelse: Ät ingen frukost innan Sadhana men drick gärna ett glas varmt vatten. Ta med en vattenflaska. Prova gärna att smörja in dig med mandelolja eller sesamolja och duscha därefter kallt precis efter att du klivit ur sängen.

100 kr/gång – 2½ timme